Menu

Wat te doen als Google Drive kapot gaat: veelvoorkomende Google Drive-fouten

Google Drive presteert meestal bewonderenswaardig. Open, bewerk en deel een document op vrijwel elk Android-, iOS-, Mac- of Windows-apparaat. Drive is echter niet volledig ondoordringbaar. Fouten in Google Drive zijn onder meer: Een bestand dat is bewerkt, wordt niet gesynchroniseerd. Voor bijdragers wordt een gedeeld bestand niet weergegeven. Op uw Mac of pc geeft een geïnstalleerde app, zoals Chrome of Google Drive, een foutmelding of wordt niet geopend zoals verwacht.

Denk in soortgelijke situaties aan het advies van Douglas Adams op de omslag van Hitchhiker's Guide to the Galaxy: "Don't Panic." Ga dan voorzichtig verder met de volgende stappen:

1. Onderzoek

Controleer eerst het Google Apps-statusdashboard om te ontdekken of er een storing is waar u geen controle over heeft. Als dat het geval is, kunt u niet veel anders doen dan wachten op een reparatie. U moet ook de openbare Google Drive Help-pagina's raadplegen om te zien of uw probleem is opgelost. Anders kan de kennis die u nodig heeft om een probleem op te lossen, worden gevonden in de zoekresultaten. Maak een momentopname van het exacte foutbericht en de exacte code die wordt weergegeven wanneer u een fout tegenkomt en zoek vervolgens op Google naar de naam van de app en de foutcode.

Fout: 'foutcode 5' voor Google Drive-synchronisatie.

Zoek als oplossing naar "Google Drive-foutcode 5". Volgens ondersteuningsreacties op Google-productforums is er mogelijk een probleem met app-machtigingen. Ga naar c:Program FilesGoogleDrive en klik met de rechtermuisknop op de app om het probleem op te lossen (in Windows) (GoogleDriveSync.exe). Ga vervolgens naar het menu "Eigenschappen" en vervolgens naar het tabblad "Compatibiliteit". Vink twee vakjes aan: een naast "Deze software uitvoeren als beheerder" en de andere onder "Compatibiliteitsmodus" (kies Windows 7 uit de vervolgkeuzelijsten) . Selecteer "OK" na het maken van de aanpassingen.

2. Resetting

Probeer daarna uw systeem weer normaal te krijgen. Probeer de onderstaande stappen achtereenvolgens en test na elke stap om te zien of het probleem is opgelost:

a. Sluit de app en start hem opnieuw op.

b. Reset de Chrome-instellingen als de fout zich voordoet in uw desktop-Chrome-browser. Hiermee wordt onder andere je startpagina gereset, worden cookies gewist en worden extensies en thema's uitgeschakeld.

Start Chrome, klik op het drieregelige menu en selecteer Instellingen om de instellingen van Chrome te resetten. Scrol omlaag naar 'Geavanceerde instellingen weergeven' en klik erop. Selecteer "Browserinstellingen resetten" in het vervolgkeuzemenu. Google's experimentele (vanaf september 2014) Software Removal Tool, beschikbaar hier: https://www.google.com/chrome/srt/, kan worden gebruikt om schadelijke software te verwijderen (alleen Windows). Vervang een gebruikersprofiel dat beschadigd is geraakt door een nieuw profiel. Maak een nieuw gebruikersprofiel voor de Chrome-browser door de instructies van Google voor Mac-, Windows- en Linux-computers te volgen.

c. Mogelijk moet u Google Drive of Chrome opnieuw installeren. Om te beginnen, verwijder (of verwijder) alle eerder geïnstalleerde applicaties. Start daarna uw computer opnieuw op. Ga vervolgens naar Google en download en installeer het nieuwste programma (bijvoorbeeld Google Drive of Chrome). Om software te installeren of te verwijderen, hebt u mogelijk beheerdersrechten nodig.

d. Als het probleem aanhoudt, update dan Windows of Mac (instructies staan in de links) en start vervolgens opnieuw op. Chrome OS-gebruikers hebben geluk: het updaten en opnieuw opstarten duurt slechts een minuut of twee, terwijl systeemupdates voor Windows en Mac veel langer duren.

3. Opnieuw problem

Ga op zoek naar andere software en oplossingen als dingen niet werken. Op dit punt begint u informatie te verzamelen waarmee iemand anders u kan helpen. Zorg ervoor dat uw internetverbinding werkt. Als je een laptop gebruikt, probeer dan een andere internetverbinding. Als je laptop geen verbinding kan maken op een luchthaven of koffiebar, probeer het dan thuis of op het werk opnieuw via een beveiligde verbinding. De Chrome Connectivity Diagnostics-software van Google kan u mogelijk helpen erachter te komen wat er mis is met uw verbinding. U kunt ook een andere browser (bijvoorbeeld Firefox) op uw apparaat, Chrome op een ander apparaat of een andere browser op een ander apparaat proberen om toegang te krijgen tot Google Drive of Documenten.

Fout: "Fout 404"

Een 404-fout betekent dat een bestand, of een pagina, niet kon worden gevonden. Dit betekent meestal dat er een probleem is met de bestemmingslink. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder wanneer een bestand uit de Google Drive-map wordt verplaatst. Neem contact op met de eigenaar van het document als je de instellingen voor delen wilt wijzigen of een functionele link wilt krijgen.

4. Reik Uit

Als geen van de bovenstaande suggesties helpt, stel dan een vraag in het Google Apps for Work Helpforum of het Google Drive Helpforum. Plaats waar mogelijk expliciete details in het onderwerp.

Fout: "Error 1603", een fatale fout tijdens de inst

Oplossing: een andere gebruiker heeft een oplossing aangedragen, die door een Googler is gemarkeerd als 'beste antwoord'. Dit geeft u enig vertrouwen dat het materiaal zowel nauwkeurig als bruikbaar is. Download en installeer het "Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package" (voor Windows x86-computers), open en voer vervolgens de Google Drive-installatiesoftware opnieuw uit.

Ten slotte kan een Google Apps-beheerder Google om hulp vragen. Sommige moeilijkheden kunnen verdere studie vereisen. Bereid u voor om meer informatie te verstrekken aan Google-ondersteuning. Veel helpdesks kunnen, net als vele anderen, reageren door veel van de stappen voor te schrijven die u eerder hebt geprobeerd.

Last but not least wil ik enkele suggesties doen. Maak altijd een back-up van uw gegevens. Er gaat niets boven het hebben van een veilige reservekopie van al uw papieren die automatisch wordt opgeslagen. U kunt uw gegevens altijd herstellen als u een back-up heeft. Hoe los je problemen met Drive of Documenten op? Welke middelen zijn het meest voordelig voor u gebleken?Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Google Klatenservice Tellefoonnummer.

Je bent ook Lees meer:-Outlook Server reageerde 421-fout

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.