Menu

Wat is de foutmelding 'Apparaat is niet gecertificeerd door Google'? Hoe u uw apparaat kunt controleren en repareren?

Als op uw Android-apparaat het bericht 'Apparaat is niet gecertificeerd door Google' wordt weergegeven, betekent dit dat uw apparaat 'niet-gecertificeerd' is en dat u mogelijk de toegang tot verschillende Google-functies kwijtraakt. Als u zich herinnert, heeft Google onlangs consumenten gewaarschuwd over het probleem en later werd ontdekt dat Google Berichten na een bepaalde tijd niet meer op dergelijke apparaten werkt. Dus, wat houdt het in als een apparaat "niet-gecertificeerd" is? Kortom, als een gadget niet door Google is gecertificeerd, heeft het geen toegang tot Google-apps. Laten we ingaan op de details, waaronder hoe u de certificering van uw apparaat kunt controleren en hoe u dit probleem kunt oplossen.

Wat is een niet-gecertificeerd apparaat?

Android is een open-source besturingssysteem, wat betekent dat elke smartphonemaker het kan aanpassen met zijn eigen software. Google stelt hen in staat Android te personaliseren, maar wil er ook voor zorgen dat Android-apparaten consistent zijn, vooral op het gebied van gebruikersbeveiliging.

Als gevolg hiervan heeft Google het Compatibility Definition Document (CDD) ontwikkeld, een reeks criteria waaraan fabrikanten moeten voldoen om de compatibiliteitstest van Google te doorstaan. Als een apparaat deze test niet doorstaat, kan het niet worden geleverd met de Google Play Store of andere kritieke Google-apps.

Als fabrikanten dit negeren of de certificering niet behalen, moeten ze alternatieve methoden bieden voor het installeren van Google-apps. Dit zijn gadgets die 'niet-gecertificeerd' zijn. Google is begrijpelijkerwijs niet blij met deze tijdelijke oplossing, dus het voorkomt dat dergelijke apparaten Google-apps side-loaden en waarschuwingsberichten afgeven dat het "apparaat niet is gecertificeerd door Google".

Wat gebeurt er met een niet-gecertificeerd apparaat?

Over het algemeen doen maar een paar bedrijven dat, daarom komen we zelden niet-gecertificeerde gadgets tegen. Gebeurtenissen zoals rooten of sideloaden van gewijzigde ROM's kunnen er echter toe leiden dat een apparaat niet gecertificeerd is. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je iets soortgelijks op je smartphone hebt gedaan.

Google geeft een melding dat hun apparaat niet door Google is gecertificeerd. De telefoon werkt nog steeds, maar de gebruiker heeft geen toegang tot de Play Store. Dit betekent dat Google de beveiliging van het apparaat niet kan garanderen en er geen beveiligings- en andere upgrades naar kan sturen.

Als het u is gelukt om Google-apps te installeren, werken deze mogelijk niet correct en behoudt Google zich het recht voor om ze op elk moment uit te schakelen. Na maart 2021 werkt de Google Berichten-app bijvoorbeeld niet meer op niet-gecertificeerde apparaten.

Hoe te controleren of uw Android-telefoon niet gecertificeerd is?

Zoals eerder vermeld, is de kans dat een Android-apparaat "niet-gecertificeerd" wordt uiterst ongewoon. Uw apparaat is bijna waarschijnlijk gecertificeerd als de Google Play Store vooraf is geïnstalleerd. Als u nog steeds wilt controleren, gaat u als volgt te werk:

1. Open de Google Play Store op je Android-telefoon en tik op het hamburgermenupictogram.

2. Blader in het zijbalkmenu omlaag naar het gedeelte 'Over'.

3. Daar, onder "Play Protect-certificering" ziet u "Apparaat is gecertificeerd" of "niet-gecertificeerd" als dat het geval is.

Dat besluit onze discussie. Als u ontdekt dat uw apparaat niet is gecertificeerd als gevolg van uw aanpassingen, raadpleegt u het onderstaande gedeelte voor een oplossing.

Fix Apparaat is Niet Gecertificeerd door Google

Uw apparaat-ID, een alfanumerieke ID van 16 cijfers, is het eerste item dat u nodig hebt. Daarna moet u zich met uw apparaat-ID certificeren bij Google Service Framework.

Als je toegang hebt tot de Google Play Store, kun je de ID opvragen door de Device ID-app te downloaden en te installeren; zo niet, dan kunt u het APK-bestand vanaf hier sideloaden.

1. Open na de installatie de app en kopieer de code naast 'Google Service Framework (GSF)'.

2. Ga nu naar de niet-gecertificeerde apparaatwebpagina van Google.

3. Voer hier uw apparaat-ID in het vak "Google Services Framework Android ID" in.

4. Klik op "Registreren" en uw geregistreerde apparaat-ID zou op de pagina moeten verschijnen.

Met deze oplossing kunt u mogelijk Google-apps gebruiken, maar het is niet gegarandeerd dat deze op alle apparaten werkt. Als het registreren van uw apparaat bij deze service niet helpt, kunt u certificering aanvragen bij de fabrikant van de telefoon of leren leven zonder Google Apps.

Blijf op de hoogte voor meer soortgelijke hints en tips!Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Google Klatenservice Telefoonnummer.

Je bent ook Lees meer:-Hoe repareer je dat Google niet meer werkt?

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.