Menu

Veelvoorkomende Samsung-printerfouten oplossen

Op deze pagina vindt u een lijst met de meest voorkomende Samsung-printerproblemen, samen met uitleg over wat ze betekenen en, waar mogelijk, hoe u ze kunt oplossen.

Samsung Fout Scannen

Dit is in wezen een hardwarefoutmelding. Grote gegevens die de scanner nodig heeft, kunnen niet worden verzonden vanwege de lage kabelkwaliteit. U kunt het opnieuw proberen door de USB-kabel te vervangen.

Papierstoringsfout

Dit gebeurt wanneer het papier vast komt te zitten in uw printer. Controleer op vastgelopen papier wanneer u uw printer opent.

Als je er geen ziet, controleer dan de sensor naast de uitvoerrollen. Het kan zijn geklopt en staat nu op de verkeerde plaats, of het kan beschadigd zijn. Als niets anders werkt, probeer dan de sensor te vervangen door een nieuwe.

Probleem met SquarePrints

Uw printer kan af en toe vierkanten afdrukken in plaats van tekst.

Als u Firefox gebruikt of inhoud afdrukt van een website die het in de tekst gebruikte lettertype niet herkent, kan dit gebeuren.

U moet alle vereiste stuurprogramma's opnieuw installeren om dit probleem op te lossen. Als dit niet werkt, gaat u naar de map printers en faxen, zoekt u uw printer en kiest u eigenschappen. Selecteer in het dialoogvenster de optie Geavanceerd en vervolgens de afdrukprocessor. Selecteer een andere grafische modus en test een pagina om af te drukken.

Ontbrekende Afdruk

Een gedeelte van uw pagina kan soms leeg zijn. Dit kan optreden als gevolg van een verkeerd geconfigureerde papierformaatinstelling. Controleer je instellingen en probeer het nog een keer.

Medialade Leeg

Hoewel de lade volledig met papier is gevuld, kan uw printer deze foutmelding weergeven. Bezoek de Samsung-website om de stuurprogramma's bij te werken. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Erlampje Brandt nog

Zelfs nadat u de tonercartridge hebt vervangen, kunt u merken dat het tonerlampje blijft branden. De zekering aan de voorkant van de cartridge moet worden gecontroleerd. Je zou kunnen proberen om het om te ruilen voor een 50 mA exemplaar.

De Samsung SCX-4216F is gevoelig voor deze fout.

Foutcode H2

Deze foutcode geeft aan dat de fuser niet goed opwarmt. Controleer of alle snoeren zijn aangesloten.

Foutcode 24

Deze foutcode geeft aan dat het printergeheugen wordt overbelast met te veel gegevens.

U heeft de mogelijkheid om op de knop 'Doorgaan' te drukken of het aantal printopdrachten te verlagen. U kunt ook proberen het geheugen van de printer te upgraden (meestal handig voor kleurenprinters om ze te versnellen).

Foutcode 50

Dit betekent dat de fuser kapot is. Dit geeft aan dat de fuser niet opwarmt. Schakel uw Samsung-laserprinter ongeveer 15 minuten uit voordat u hem weer inschakelt. Als dit het probleem niet verhelpt, kan een storing in de fusereenheid of de voeding de oorzaak zijn.

Foutcode 16

Het tonerniveau is laag, zoals aangegeven door deze foutcode. Dit geeft aan dat de tonerdispersie in de cartridge onvoldoende is. U moet de patroon verwijderen en voorzichtig heen en weer schudden. Vervang de cartridge als dit niet werkt. Het schoonmaken van de contacten is een andere optie.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Samsung Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Samsung werkt samen met GBL om 5G-testbed in te zetten voor het Amerikaanse leger

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.