Menu

Microsoft Office-foutcode 0xC004F074

De belangrijkste oorzaak van Microsoft Office-foutcode 0xC004F074 is te wijten aan gegevensproblemen en de problemen met tijdsynchronisatie. Het is echter te zien dat gebruikers dit probleem melden wanneer de overbelasting van Office Activation Server wordt onderbroken. Hier hebben we de methoden uitgelegd om de foutcode 0xc004f074 van de Microsoft Office-activeringswizard op te lossen met een eenvoudige en juiste handleiding.

Mogelijke oorzaken van deze foutcode

Verschillende gebruikers hebben hun eigen uitleg van de bovenstaande foutcode bedacht en deze zijn als volgt:

  • Er kunnen problemen zijn met de DNS-client.
  • Gebruikers hebben mogelijk geprobeerd toegang te krijgen tot dezelfde server met een andere tijdzone. Hier kunnen ze hun exemplaar van Microsoft Office activeren.

Methoden om Microsoft Office-foutcode 0xc004f074 te repareren

Methode 1: werken met het Microsoft Office 2016 Volume License Pack (16.0.4324.1002)

Om de Microsoft Office-foutcode 0xc004f074 te verwijderen, moet u het nieuwste Microsoft Office 2016 Volume License Pack met versie 16.0.4324.1002 downloaden en installeren. Volg hiervoor onderstaande instructies:

Stap 1: De allereerste stap is om op het pictogram "datum en tijd" te klikken. Dit is een optie die gebruikers op de taakbalk kunnen zien. Nu moet men de knop "Datum- en tijdinstellingen" selecteren.
Stap 2: Als de gebruikers met Windows 10 werken, moeten ze ervoor zorgen dat ze de optie "Tijd automatisch instellen" hebben geselecteerd en deze op "aan" hebben gezet.
Stap 3: Voor andere besturingssystemen kunnen gebruikers klikken op de optie "Internettijd". Nu zal de volgende stap zijn om de knop "Automatisch synchroniseren met internettijdserver" aan te vinken
Stap 4: Selecteer nu de knop "Server" time.windows.com "en tik op de optie" bijwerken ". Kies de knop "OK". Gebruikers hoeven alleen maar op de knop "OK" te klikken
Stap 5: Gebruikers moeten een juiste datum en tijd instellen om Microsoft Office-foutcode 0xc004f074 te herstellen. Maar als het probleem nog steeds niet is opgelost, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 2: DNS-host uitschakelen en opnieuw inschakelen

Als de bovenstaande methode de foutcode niet heeft opgelost, past u deze methode toe zoals voorgesteld door MS Office Tech Support-experts.

Stap 1: Het allereerste dat gebruikers moeten doen, is op de “Windows Key” + “R” -knop drukken en vervolgens “regedit” typen. Druk nu op de “Enter” -toets.
Stap 2: U wordt aangeraden om naar de onderstaande registersleutel te navigeren:
"HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows" "NT \ CurrentVersion \ SoftwareProtectionPlatform’
Stap 3: Nu, volgens de instructies van een expert, wordt gebruikers geadviseerd om een ​​nieuwe DWORD-waarde te creëren die algemeen bekend staat als "DisableDnsPublishing". Hier moet men de waarde op 1 zetten.
Stap 4: In deze stap moeten gebruikers de DNS-publicatieoptie uitschakelen.
Stap 5: Eindelijk, gebruik verondersteld om het opnieuw in te schakelen door simpelweg de waarde op 0 in te stellen.

Methode 3: Controleer of er problemen zijn in de tijd en datum van uw systeem

Het is heel goed mogelijk dat de bovenstaande foutcode is veroorzaakt door de gewijzigde instellingen van tijd en datum. Het is heel goed mogelijk dat de tijd en datum van het clientsysteem niet correct zijn gesynchroniseerd met de server. Als gevolg hiervan is de bovenstaande foutcode veroorzaakt tijdens de activering van de MS Office-client.

Er wordt echter opgemerkt dat als de systeemtijd van de gebruiker op de clientcomputer en de systeemtijd op de KMS-host meer dan 4 uur verschilt, deze fout kan optreden. Daarom wordt door de deskundige technici voorgesteld om altijd voor de synchronisatieproblemen met de tijd en datum van het systeem te zorgen. Bovendien moeten gebruikers in dit geval de tijdbron Network Time Protocol (NTP) gebruiken. Ze kunnen ook Active Directory Service configureren om de tijd tussen de client en de serversystemen op het specifieke netwerk te synchroniseren.Mocht u een probleem hebben, neem dan contact met mij op Microsoft Bellen. Komt u uit België neem dan contact op met Microsoft Bellen Nl.

U wordt ook meer gelezen:-Mcafee Total Protection activeren met McAfee MTP Retail-kaar

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.