Menu

Hoe u spam-e-mails kunt stoppen en ze voor altijd kunt verwijderen

Als je het zat bent om dit soort e-mails te krijgen, kun je ze als volgt stoppen en de e-mails verwijderen die je inbox al overvol maken.

Train Je spam filter

Wanneer u een spam-e-mail ontvangt, kan uw eerste instinct zijn om deze te verwijderen of te archiveren. Aan de andere kant zullen verwijderde spam-e-mails niet voorkomen dat spammers u meer sturen. U moet spam-e-mails als spam markeren in uw e-mailsoftware als u deze niet meer wilt ontvangen. Hier is hoe het te doen:

Spam filteren in Gmail

Klik op de knop Spam rapporteren in Gmail om een e-mail als spam te melden. Vink om te beginnen het vakje links van de onderwerpregel aan om een of meer e-mails te kiezen. Klik vervolgens bovenaan uw venster op de knop met het uitroepteken. Naast de archief- en prullenbakknoppen vind je dit.

Hierdoor worden de geselecteerde e-mails naar uw spammap geleid en ontvangt u geen e-mails meer van die afzender.

Als u een andere e-mailclient gebruikt, is het proces bijna hetzelfde. Zoek gewoon een knop met de tekst 'spam melden' of iets dergelijks.

Spam filteren op een Mac

Selecteer een e-mail die je wilt uitsluiten en klik op de knop Ongewenst bovenaan het venster in de Mail-app op een Mac om deze als spam te melden. Ga naar Voorkeuren > Ongewenste e-mail > Filteren van ongewenste e-mail inschakelen om Mail te trainen om onze spam te filteren.

U kunt ook op Mail klikken in de Apple-menubalk boven aan uw scherm om te voorkomen dat spam uw Mail-app binnenstroomt. Klik vervolgens bovenaan het pop-upvenster op Voorkeuren en selecteer het tabblad Ongewenste e-mail. Klik ten slotte bovenaan op het vakje Screening van ongewenste e-mail inschakelen.

Als u spamberichten blijft ontvangen, kunt u deze selecteren en naar de map Ongewenste berichten verplaatsen door op de knop Geselecteerde berichten naar ongewenste berichten verplaatsen te klikken. Dit staat naast het prullenbaksymbool bovenaan uw venster. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en Verplaatsen naar ongewenste e-mail in het menu kiezen.

Afhankelijk van de instellingen zal dit Mail trainen om e-mails van de afzender naar je map Ongewenste berichten te verplaatsen.

Spam-e-mailadressen blokkeren

U kunt voorkomen dat de e-mailadressen van bepaalde spammers ooit nog uw inbox bereiken als u nog steeds e-mails van hen ontvangt.

Spam Blokkeren in Gmail

Om een afzender te blokkeren, opent u een bericht van die afzender. Klik vervolgens rechts van de afzendergegevens op het pictogram met de drie stippen. Naast de Star- en Reply-knoppen vindt u dit. Selecteer ten slotte in het pop-upbericht dat verschijnt "Blokkeren..." en klik op Blokkeren.

De toekomstige berichten van deze afzender komen rechtstreeks in uw spammap terecht. Op alternatieve e-mailclients, zoals Yahoo Mail, zal het proces vergelijkbaar zijn.

Hoe spam op een Mac te blokkeren

Klik op een Mac boven aan het scherm op Mail en selecteer Voorkeuren om e-mails van een bepaalde afzender te blokkeren. Om een regel toe te voegen, gaat u naar het tabblad Regels en klikt u op Regel toevoegen. Klik op OK nadat u het e-mailadres van de afzender hebt ingevoerd in Van bevat.

Hoe spam in Outlook te blokkeren

Om een e-mailadres in Outlook uit te sluiten, klikt u met de rechtermuisknop op de e-mail en selecteert u Ongewenst in het vervolgkeuzemenu. Kies vervolgens Afzender blokkeren in het vervolgkeuzemenu.

Afmelden voor mailinglijsten

U kunt zich afmelden voor bedrijfsnieuwsbrieven en -aankondigingen door op de knop Afmelden in een e-mail te klikken. Deze knop vindt u bovenaan of onderaan de e-mailpagina. Mogelijk moet u aanvullende acties uitvoeren nadat u op deze knop hebt geklikt.

Als u die optie niet kunt vinden, kunt u de zoekfunctie van uw browser gebruiken. Druk eenvoudig op Control + F op een Windows-pc of Command + F op een Mac om de zoekbalk te openen en typ "Afmelden" erin.

U krijgt geen e-mails meer van dat bedrijf als u op die knop klikt.

Geef uw e-mailadres niet zomaar aan iedereen

Het gebruik van uw e-mailadres om u te registreren voor gratis aanbiedingen of om u aan te melden voor een site om online informatie te downloaden, is een van de meest gebruikelijke methoden om spam-e-mails te ontvangen. Hierdoor kunnen websites uw e-mailadres opslaan en u op hun gemak e-mails sturen. Dus de volgende keer dat u een online aanbieding ziet, moet u misschien twee keer nadenken over het invoeren van uw e-mailadres.

Uw e-mailadressen kunnen dan via websites aan andere bedrijven worden verkocht. Deze bedrijven zijn dan vrij om u advertenties, nieuwsbrieven en ander ongevraagd materiaal via e-mail te sturen. Als gevolg hiervan kunt u spam-e-mails ontvangen van bedrijven waar u nog nooit van hebt gehoord.

Als gevolg hiervan moet u, ongeacht de reden voor het verstrekken van uw e-mailadres, voorzichtig zijn. Als een nieuwe banketbakkerij in uw buurt gratis monsters aanbiedt in ruil voor persoonlijke informatie, kunt u het e-mailadresveld overslaan.

Een secundair e-mailadres gebruiken

Misschien wilt u een tweede e-mailadres registreren als u echt wilt profiteren van online verkopen of een bestand wilt downloaden. Dan kun je dat e-mailadres gebruiken als verzameladres voor alle spammails. Spammers kunnen op deze manier niet in uw hoofdmailbox komen.

Verberg uw e-mailadres

Als uw e-mailadres openbaar beschikbaar is, maken spammers gebruik van de mogelijkheid om u ongevraagde e-mails te sturen. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw e-mailadres niet zichtbaar is voor het publiek, vooral niet op sociale media. Om je e-mailadres exclusief voor jezelf of je vrienden te houden, ga je naar de instellingen op je Facebook-, Twitter- en LinkedIn-accounts.

Hoe zich te ontdoen van uw bestaande spam-e-mails

U kunt de zoekfunctie van uw e-mailclient gebruiken om "uitschrijven" te vinden om eventuele huidige spam-e-mails in uw inbox te verwijderen. Selecteer vervolgens alle e-mails en klik op het prullenbakpictogram of verwijder. Als je Gmail gebruikt, zorg er dan voor dat je alle conversaties selecteert die overeenkomen met deze zoekopdracht door te klikken op Alle conversaties selecteren die overeenkomen met deze zoekopdracht.

Dit kan u helpen een groot aantal spam-e-mails in één keer in uw inbox te verwijderen.

Bekijk ons advies over het organiseren van je Gmail-inbox, zodat je je meest essentiële berichten bovenaan kunt zien als je eenmaal hebt geleerd hoe je spam in Gmail kunt blokkeren.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Hoe Microsoft Office-activeringsfout 0X4004F00C op te lossen?

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.