Menu

Hoe u kunt voorkomen dat Gmail u 'e-mails' met advertenties stuurt

Jij en duizenden andere Gmail-gebruikers hebben misschien net een ongevraagd bericht ontvangen met de onderwerpregel "Tem de gegevensexplosie" of iets dergelijks. Die e-mail was geen promotionele e-mail van een lang ter ziele gegane website, noch was het een kettingbrief van een gekke tante. Het was een Google-advertentie die naast uw geldige e-mailadres was weergegeven.

Gmail-gebruikers hebben een grote verschuiving in hun inbox opgemerkt of zullen dit binnenkort merken, afhankelijk van waar u zich bevindt in het implementatieplan van Google. Uw e-mail is nu opgedeeld in tabbladen met de naam 'Primair', 'Sociaal', 'Promoties' en andere categorieën toen het vroeger in één grote feed kwam.

Volgens Google is de wijziging aangebracht omdat het "u weer de controle geeft met de eenvoudige, gemakkelijke organisatie". Dat is waar, maar er is een meer ingenieuze reden voor de update. Volgens Geek.com is de nieuwe "Promotie" -pagina de nieuwe thuisbasis voor gerichte advertenties die op e-mail lijken.

De sleutelterm hier is 'vind ik leuk', omdat de advertenties niet echt e-mails zijn. Wanneer u op een website klikt, wordt u naar een andere website geleid of krijgt u een pop-upadvertentie te zien. Voor degenen die bezorgd zijn dat Google e-mailadressen verkoopt aan advertenties (wat niet het geval is), is dit onderscheid van cruciaal belang. Zelfs met die zekerheid zullen miljoenen mensen waarschijnlijk nog steeds op de advertenties klikken alsof ze per e-mail zijn ontvangen.

"Advertenties zijn verplaatst naar een meer geschikte plaats onder uw categorie Promoties, in plaats van voortdurend bovenaan uw inbox te worden weergegeven", vertelde Google aan VentureBeat. In principe vind je het niet erg om advertenties per e-mail te ontvangen, zolang ze maar op een specifieke locatie worden weergegeven.

Wat is de beste manier om deze "e-mails" uit je inbox te verwijderen? We staan ​​achter je:

Als u van één advertentie af wilt...

Misschien vind je de extra e-mails niet erg (je bent zeker in de minderheid), maar wil je liever afzien van het ontvangen van advertenties van bepaalde bedrijven. Het antwoord is eenvoudig, zij het tijdrovend: klik gewoon op de "X" in elke advertentie om deze te sluiten. Google is beter dan bijna elk ander bedrijf in het begrijpen van de gewoonten van mensen, en u zult het geleidelijk aan leren welke advertenties voor u relevant zijn.

Als u van alle advertenties af wilt...

Misschien vindt u de extra e-mails niet erg (u bent in de minderheid), maar wilt u geen advertenties meer ontvangen van bepaalde bedrijven. De oplossing is eenvoudig, zij het tijdrovend: om een advertentie te sluiten, klikt u gewoon op de "X" in het midden ervan. Google begrijpt de routines van mensen beter dan vrijwel elk ander bedrijf, en u leert het geleidelijk aan welke advertenties voor u relevant zijn.

Er is echter een kostprijs. Zie je het verschil tussen de twee inboxen in de onderstaande afbeelding? Bij de ene is de Promotions tag uitgeschakeld, bij de andere niet. Die American Express-advertentie verdwijnt wanneer de tag 'Promoties' wordt weergegeven. Wanneer de promotietag echter is gedeactiveerd, wordt de advertentie opnieuw weergegeven. Het is een spelletje Whac-A-Mole: Google zal op de een of andere manier een advertentie voor je ogen gooien.

Waarom doet Google dit allemaal?

Google is een bedrijf met winstoogmerk (en een zeer succesvol bedrijf, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 300 miljard), dus... duh.

In dit voorbeeld is de hoeveelheid geld die Google verdient elke keer dat iemand op een advertentie klikt - de zogenaamde gemiddelde "kosten per klik" - al bijna twee jaar aan het dalen, deels als gevolg van lagere tarieven voor advertenties op kleinere smartphoneschermen en consumenten besteden meer tijd op mobiele apparaten.

De kleine tekstadvertenties die in elke Google-zoekopdracht en Gmail-inbox worden weergegeven, zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor Google, dus de daling heeft het bedrijf onder druk gezet om zoveel mogelijk geld te verdienen met zijn desktopadvertenties. Dus als u op zoek bent naar de ultieme dader achter nieuwe Gmail-advertenties, hoeft u niet verder te zoeken dan uw mobiele telefoon.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Microsoft neemt The Marsden Group over, een leider in snelle industriële innovatie

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.