Menu

Hoe SSL-certificaatfout op Facebook op te lossen

Wanneer u een website probeert te openen met https (Hypertext Transfer protocol secure) in een browser, krijgt u een probleem met een ongeldig beveiligingscertificaat of SSL-beveiligingscertificaat. Dit probleem is te vinden op elke website, niet alleen op Facebook. Deze bug treft alle browsers, inclusief Internet Explorer, Mozilla, Chrome en Opera, met verschillende symptomen en berichten. De volgende berichten worden weergegeven in de browser:

De pagina wordt niet geopend in Google Chrome, met een rood kruis op een hangslotpictogram en een rode lijn over de http//: bovenaan de website staat 'SSL-fout' en onder het hangslotpictogram staat , "Kan geen verbinding maken met de echte www.facebook.com."

Het wordt in Mozilla bestempeld als een 'niet-vertrouwde verbinding'. Het foutbericht in Internet Explorer is "Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website", terwijl het bericht in Opera "Ongeldig certificaat" is.

Reden van de SSL-beveiligingscertificaatfout

Dit SSL-certificaatprobleem op uw computer wordt veroorzaakt door een onjuiste datum en tijd. Misschien vindt u dit ongebruikelijk, maar dit is de enige oorzaak van het probleem. De datum en tijd van het systeem worden om verschillende redenen automatisch gewijzigd, waaronder een lege CMOS-batterij, BIOS-instellingen die worden teruggezet naar de standaardwaarden, de installatie van nieuwe vensters en het wijzigen van de hardware. Wanneer gebruikers een website proberen te openen via http//, krijgen ze dit beveiligingscertificaatprobleem omdat de datum en tijd niet correct worden bijgewerkt.

Oplossing voor het probleem

Het oplossen van dit probleem is heel eenvoudig en u kunt dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

> Ga naar het systeemvak van de taakbalk en klik met de rechtermuisknop op Datum en tijd. Selecteer de optie ‘datum/tijd aanpassen’.
> Het venster Datum en tijd wordt geopend. Er is een andere manier om dit venster te openen door naar het RUN-dialoogvenster te gaan en timadate.cpl te typen.
> Klik nu op de knop ‘datum en tijd wijzigen’ om de datum en tijd te corrigeren.
> Sla de wijzigingen op en probeer eventuele websites opnieuw te openen.

Tips

Als je een werkende internetverbinding hebt, ga dan naar het tabblad 'Internettijd' van het datum- en tijdvenster, klik op 'instellingen wijzigen' en vink het vakje 'synchroniseren met een internettijdserver' aan. Hierdoor worden de datum en tijd automatisch gecorrigeerd.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Facebook Bellen.

Je bent ook Lees meer:-PayPal-account beëindigd

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.