Menu

Hoe het probleem "Gmail heeft geen ruimte" op te lossen?

Google geeft zijn gebruikers 15 GB opslagruimte, die ze kunnen gebruiken voor Gmail, Google Foto's en Google Drive. Het is nu aan de gebruikers om te beslissen hoe ze deze opslag zouden gebruiken. Wanneer deze limiet is bereikt, ontvang je de foutmelding 'Gmail Quota overschreden'. Als u deze foutmelding krijgt, kunt u geen e-mails verzenden of ontvangen. Daarom is het van cruciaal belang om uw Gmail-opslag bij te houden. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het beheren van uw Gmail-opslag.

De opslagruimte analyseren

Omdat de opslagruimte is verdeeld over Gmail, Google Foto's en Google Drive, is het essentieel om de verdeling van de opslagruimte te bestuderen om de opslag van uw Gmail-account te beheren. Ga als volgt te werk om Gmail-opslag te onderzoeken:

 • Selecteer 'Informatie bekijken' op de Drive-opslagpagina. U kunt op deze manier de totale opslagruimte en de gebruikte opslagruimte van uw Gmail-account controleren.

U weet nu welke service de meeste opslagruimte in beslag neemt. Als gevolg hiervan kunt u eenvoudig ruimte vrijmaken door die service te gebruiken.

De oplossing om het probleem "Gmail is out of Space" op te lossen

Google heeft zijn opslagbeleid voor Google Foto's op 1 juni 2021 gewijzigd en nieuwe gegevens nemen nu dezelfde 15 GB ruimte in beslag die voor alle applicaties is bestemd. Gmail zal hierdoor nu worden beïnvloed en er zullen problemen zijn met de opslag, evenals het eerder genoemde probleem.

1.Verwijder onnodige e-mails, bestanden en bijlagen

Verwijder overbodige e-mails, foto's en bijlagen uit uw Gmail-account om zo snel mogelijk ruimte vrij te maken. Als je Gmail op je telefoon gebruikt, is het mogelijk dat Google Foto's automatisch al je foto's en video's heeft gesynchroniseerd. Verwijder overbodige afbeeldingen of video's uit Google Foto's om ruimte vrij te maken. Voordat u uw afbeeldingen verwijdert, maakt u er een reservekopie van.

Open Google Drive op uw computer en doorloop de lijst met bestanden, waarbij u alle bestanden die u niet wilt één voor één verwijdert.

Verwijder ook de grootste of oudste e-mailbestanden in Gmail. Typ "Groter:5m", "Ouder dan: 1y" in het zoekvak om grote en oude bestanden te vinden en verwijder ze vervolgens.

Nadat u alle onnodige bestanden hebt verwijderd, gaat u naar de map "Prullenbak" en verwijdert u permanent alle bestanden om het probleem "Gmail Quota overschreden" te herstellen.

2.Gebruik de Gmail-naar-Gmail-migratiemethode

Als al uw Gmail-berichten belangrijk voor u zijn en u er geen wilt verliezen, kunt u ze gratis naar een ander account migreren. Volg deze procedures om e-mails van het ene Gmail-account naar een ander Gmail-account te verplaatsen:

 • Maak een nieuw Gmail-account aan.
 • Ga nu naar de instellingen van het oude Gmail-account van waaruit je e-mails wilt migreren.
 • Klik nu op "Doorsturen en POP/IMAP" in het bovenste menu en schakel POP in voor alle e-mail, en kies "Gmail-kopie verwijderen" in het vervolgkeuzemenu als volgt;
 • Open nu het nieuwe Gmail-account en ga naar instellingen. Selecteer "Accounts en import" in het bovenste menu. Klik in het menu op "E-mail en contacten importeren".
 • Er verschijnt een pop-upvenster op uw scherm. Voer het e-mailadres in waaruit u de e-mailbestanden wilt importeren en klik op Doorgaan.
 • Hierna wordt een ander venster geopend om uw toestemming te vragen. Klik op "Toestaan" en kies vervolgens de importopties en klik op de knop "Start importeren".
 • Wacht nu tot Google alle e-mails naar uw nieuwe account heeft overgezet. Zodra de migratie is voltooid, kunt u al uw e-mail als volgt in het nieuwe account zien:

Een groot nadeel van deze strategie is dat het overzetten van al je e-mails naar je nieuwe Gmail-account dagen, zo niet weken kan duren.

3. Gmail-e-mails archiver met de Google Takeout-Functie

Gebruikers kunnen de ingebouwde Google Takeout-functionaliteit gebruiken om Gmail-e-mails te archiveren in een opgegeven bestandsindeling en ze op te slaan op de locatie van het systeemstation om wat ruimte vrij te maken in hun Gmail-opslag. De stappen die nodig zijn voor deze procedure worden hieronder vermeld.

 • Ga naar deze link Google Takeout en open deze met de inloggegevens van uw Gmail-account.
 • Klik nu op de optie Alles deselecteren om de standaard geselecteerde opties voor back-up te deselecteren.
 • Schakel het selectievakje Mail in en klik vervolgens op de volgende stap.
 • Kies de back-upfrequentie in de volgende stap.
 • Ga verder met het selecteren van het gewenste bestandstype en de grootte van de e-mails voor back-up. Klik daarna op Export maken.
 • Het exportproces wordt gestart. U moet wachten op de voltooiing, omdat dit enige tijd zal duren, afhankelijk van de grootte van de e-mails in het Gmail-account.
 • Zodra de export is voltooid, zijn de gegevens klaar om te downloaden naar de locatie van het systeemstation. Klik op de koppeling Downloaden om de gegevens te downloaden en op de gewenste locatie op het systeemstation op te slaan vanuit de map Downloads.

This manual technique works well for manually backing up Gmail, but the only drawback is the lack of flexibility in specific data backup, i.e. the lack of filter choices.

4.Kernel Gmail-back-up

Kernel Gmail Backup is een alternatief voor de moeilijke, onbetrouwbare en onveilige handmatige technieken om het probleem "Gmail heeft geen ruimte" op te lossen. Deze Gmail-back-uptoepassing kan rechtstreeks een back-up maken van uw Gmail-e-mails naar Microsoft Outlook PST-bestandsindeling als een permanent record. Het biedt consumenten een aantal handige functies, waaronder:

 • Back-up van meerdere Gmail-mailboxen met behulp van een CSV-bestand
 • Meerdere filteropties voor op vereisten gebaseerde back-up
 • Voorziening om te migreren naar mailboxen, archiefmailboxen en openbare mappen
 • Back-up in meerdere bestandsformaten – PST, HTML, MHT, DOCX, DOC, PDF, EML, MSF
 • Incrementele migratie met het back-uprapport zodra het proces is voltooid

Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Gmail Nederland.

Je bent ook Lees meer:-HOE CBS ALL ACCESS VIA AMAZON PRIME ANNULEREN?

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.