Menu

Hoe een Epson-printer in foutstatus te repareren?

Met de veranderingen die de modernisering in ons land met zich meebrengt, passen mensen zich aan nieuwe dingen aan, zoals het installeren van printers bij hen thuis. Het wordt dus vrij duidelijk om tijdens de werking enkele problemen tegen te gaan.

Als u een Epson-printergebruiker bent, hoeft u zich geen zorgen te maken, want in deze handleiding vindt u de best mogelijke oplossingen. U hoeft alleen de instructies zelf te lezen en te volgen om de Epson-printer in foutstatus te herstellen.

Er zijn verschillende problemen mogelijk tijdens het gebruik van de printer. Zoals uw printpapier kan vastlopen nadat u de machine aanzet. Zodra u het einde van dit artikel hebt bereikt, begrijpt u alle mogelijke manieren om de printer in de foutstatus Epson te repareren.

Mogelijke oorzaken voor de foutstatus van de Epson-printer:

Men moet de mogelijke redenen kennen voordat u verder gaat om de foutstatus van de Epson-printer op te lossen.

1. Verbindingsproblemen met de computer en printer

De meeste printers hebben problemen met netwerkverbindingen. Dus als u er een vindt, ligt het probleem bij het draadloze netwerk.

2. Zwakke voeding of geen voeding

Een van de meest voorkomende problemen waarmee veel gebruikers worden geconfronteerd. Dit kan gebeuren als de netsnoeren niet werken. Ook heeft de printer problemen met de stroomvoorziening als de stroomkabels ergens defect zijn of helemaal niet werken.

3. Installatieproblemen met de printersoftware

Er zal waarschijnlijk een fout optreden tijdens het software-installatieproces van de printer. Dus als dat niet goed is voltooid, werkt de printer mogelijk niet correct. U moet voorzichtig zijn in de installatiefase.

4. Er zijn maar weinig printerstuurprogramma's beschadigd

Er zijn tal van redenen mogelijk voor corruptie van stuurprogramma's. Bovendien kan het leiden tot een storing van het apparaat. Meestal raken ze beschadigd als de stuurprogramma's verouderd zijn. Een andere belangrijke reden kan een virus zijn of een bug van een derde partij die tot beschadigde stuurprogramma's kan leiden.

Dit waren dus enkele van de redenen achter de storing van uw apparaat. Laten we snel de oplossingen voor elk ervan bekijken. Op deze manier zullen we leren om de Epson-printer in foutstatus te repareren.

Verschillende stappen om de Epson-printer in foutstatus te repareren

1. Los problemen met hardware op

 • Zorg er eerst voor dat de snoeren van de printer correct zijn aangesloten op de printplaat.
 • Controleer en verifieer of uw computer is aangesloten op de USB-kabel of niet. Als de kabel defect is, vervangt u deze gewoon en probeert u verbinding te maken met een nieuwe.
 • Als u een draadloze printer bezit, zorg er dan voor dat deze correct is aangesloten op het netwerk.
 • Nadat u al deze bovenstaande stappen heeft voltooid, test u het. Probeer te testen door een blanco vel papier af te drukken.

2. Werk het apparaat bij

 • Als u al een geüpgraded venster heeft, moet uw afdrukapparaat ook worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. Deze stap is belangrijk omdat dan alleen het besturingssysteem goed zal werken, niet de printer.
 • In het geval van een virus of stroomgerelateerde problemen, kijk dan gewoon naar de kwestie en scan uw apparaten correct.
 • Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's regelmatig bijwerkt, zodat u geen problemen ondervindt.

3. Start het afdrukapparaat en de computer opnieuw op

 • De eerste stap is om alle momenteel actieve afdrukactiviteiten uit te schakelen en uw computer volledig uit te schakelen.
 • Annuleer alle afdruktaken in de wachtrij.
 • Start uw computersysteem opnieuw op en zet uw printer aan. Controleer nu of het volledige probleem met betrekking tot het afdrukapparaat is opgelost of niet.
 • Dus deze hele procedure zal u zeker helpen om van het probleem af te komen. In de meeste gevallen helpt het herstarten van uw desktop en afdrukapparaten om de fouten te verhelpen. Maar als het opnieuw opstarten van het apparaat niet werkt, ga dan verder met de volgende methode of doorloop gewoon de bovengenoemde stappen opnieuw.

4. Controleer of er papier is vastgelopen

 • Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, probeer dan uw afdrukapparaat bij te werken of controleer op vastgelopen papier.
 • Als er papier is vastgelopen in de printeronderdelen, wordt er een foutmelding weergegeven. Om de papierstoringen van binnen en van buiten op te ruimen, moet u eerst uw apparaat uit elkaar halen. Gebruik voor het proces een schone borstel en / of een doek.
 • Door dit te doen, zorgt u ervoor dat er geen stukjes papier meer vastzitten in uw apparaat.
 • Nadat u klaar bent met het reinigen, probeert u een stapel papier in de afdruklade te plaatsen en iets af te drukken.
 • Hiermee wordt gecontroleerd of het probleem is opgelost of nog steeds bestaat.

Ik hoop dat deze gids helpt om de Epson-printer in foutstatus te herstellen.Neem bij problemen contact op met Epson Bellen Nl. Komt u uit België, neem dan contact op met de Epson Bellen Contact.

U wordt ook meer gelezen:-Wat zijn de verschillende methoden om het accountherstel van

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.