Menu

Hoe de bezorging onvolledige Gmail-fout op te lossen?

Gmail was alleen exclusief beschikbaar voor degenen die waren uitgenodigd. Gebruikers konden slechts een beperkt aantal individuen uitnodigen om accounts te openen toen het voor het eerst werd vrijgegeven voor het grote publiek. Sinds enkele jaren heeft Google de hoge reputatie van hun gratis e-mailservice behouden. Het beperkte uitnodigingssysteem werd echter in 2007 officieel afgeschaft door het technologiebedrijf. Sindsdien is de populariteit van Gmail enorm gestegen. Het wordt nu door veel gebruikers als essentieel beschouwd.

Gmail daarentegen is verre van perfect. Het kan, net als andere e-mailsystemen, in de problemen komen. Veel klanten gaven bijvoorbeeld aan een door hen geschreven e-mail niet te kunnen versturen. Ze zouden alleen de foutmelding "Delivery Incomplete" zien. "Er was een tijdelijk probleem met het verzenden van uw bericht", meldden verschillende gebruikers dat ze een foutmelding hadden ontvangen.

Gebruikers die dit probleem tegenkwamen, waren begrijpelijkerwijs gealarmeerd. Er zijn immers gevallen geweest waarin de foutmelding aangaf dat de accountgegevens onjuist werden verwerkt. Schrik niet als je hetzelfde probleem hebt. In dit bericht laten we u zien hoe u de foutmelding 'Bezorging incompleet' van Gmail kunt verwijderen. We zullen enkele strategieën voor probleemoplossing bespreken die u zullen helpen bij het oplossen van het probleem. Aan het einde van dit essay zou je het verzenden van e-mails zonder problemen moeten kunnen hervatten.

Methode 1: De referenties controleren

Als het voor u van cruciaal belang is om het bericht met succes te kunnen verzenden, moet u leren hoe u het Gmail-foutbericht 'Bezorging onvolledig' kunt oplossen. Gebruikers die berichten naar hun eigen account proberen te verzenden, is een van de oorzaken van dit probleem. Controleer dus de inloggegevens van de ontvanger om te zien of u uw eigen e-mailadres hebt toegevoegd. Als dit het geval is, probeer dan de berichten naar jezelf te sturen met een apart Gmail-account. Houd er ook rekening mee dat als de ontvanger uw account heeft geblokkeerd vanwege spam, u de berichten niet kunt verzenden.

Volgens sommige gebruikers kan de fout zijn veroorzaakt door een bug. Het is mogelijk dat de inloggegevens van uw ontvanger zijn vervangen na meerdere uitwisselingen. Of de foutmelding midden in een e-mailuitwisseling verschijnt, controleer of de inloggegevens van de ontvanger zijn bijgewerkt. We raden u ook aan om als voorzorgsmaatregel Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Deze software scant uw systeemgeheugen op schadelijke apps die mogelijk op de achtergrond actief zijn. Het biedt superieure beveiliging tegen gegevensbeveiligingsbedreigingen en malware. U kunt de gemoedsrust hebben die u zoekt wanneer u deze op uw pc hebt.

Methode 2: Het aantal ontvangers beperken

Het probleem kan ook optreden als u een batchbericht naar meerdere ontvangers verzendt. Het is denkbaar dat de server uw e-mails aanziet voor spam. Als gevolg hiervan weerhoudt het u ervan deze te verstrekken. Als u een foutmelding ontvangt waarin staat: "De server van de ontvanger heeft onze verzoeken niet geaccepteerd", dan weet u dat dit de situatie is. Deze melding geeft aan dat uw e-mail door de server van de ontvanger als spam is gemarkeerd. Als u dit probleem wilt vermijden, raden we u daarom aan het aantal ontvangers in een batchbericht te beperken.

Methode 3: Controleren of u voldoende externe e-mailopslagruimte heeft

Als u de foutmelding "Capacity Tekort" ontvangt, controleer dan uw externe e-mailopslagruimte. Stuurt u e-mails door vanuit een ander account? Als dat het geval is, moet je ervoor zorgen dat je voldoende opslagruimte hebt. U kunt zonder problemen e-mails verzenden als u wat ruimte vrijmaakt.

Methode 4: Verdachte links en bijlagen verwijderen

U moet uw e-mail onderzoeken op verdachte links en bijlagen voordat u een batch berichten naar meerdere ontvangers verzendt. Als u dit niet doet, krijgt u waarschijnlijk een foutmelding met de melding 'De server van de ontvanger heeft onze verzoeken niet geaccepteerd'. Het is denkbaar dat uw berichten door de ontvangende server als spam worden gemarkeerd. Daarom raden we u aan uw e-mails door te nemen en eventuele bijlagen of links te verwijderen. Probeer daarna de berichten nog een keer te verzenden. U zou ze met succes moeten kunnen distribueren zonder het probleem 'Delivery Incomplete' tegen te komen.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Hoe los je de Epson 830-printerproblemen op?

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.