Menu

Gmail: wees voorzichtig met dit bericht

Gmail kan je af en toe waarschuwen dat je voorzichtig moet zijn met een bepaald bericht. Het kan uw ontvangers ook voorzichtiger maken met de e-mails die u hen hebt verzonden. Laten we proberen uit te zoeken waarom Gmail gebruikers waarschuwt om bepaalde e-mails niet te openen.

De belangrijkste reden waarom Gmail deze waarschuwing weergeeft, is dat het niet kon verifiëren dat de problematische e-mail is verzonden vanaf het e-mailadres van de afzender.

E-mailadressen van G-Suite-accounts kunnen daarentegen als verdacht worden gemarkeerd. Het kan verwarrend zijn wanneer Gmail een ander Gmail-account markeert dat deel uitmaakt van het Google-ecosysteem. Om erachter te komen waarom je meteen naar de tweede en derde oplossing moet gaan.

Hoe kom ik af van 'Wees voorzichtig met dit bericht' in Gmail?

Voeg de afzender toe aan Contacten

Als u zeker weet dat de afzender betrouwbaar is, voegt u deze toe aan uw lijst met contactpersonen. Je vertelt Gmail dat je de afzender op deze manier vertrouwt. De beveiligingsalgoritmen van Gmail zullen hopelijk in de toekomst geen vergelijkbare meldingen meer weergeven.

U kunt ook op de optie 'Ziet er veilig' klikken als de waarschuwing er een heeft. Gmail evalueert de e-mails die u ontvangt met behulp van een reeks filters. Wanneer je een afzender markeert als veilig, vertel je Gmail in feite dat de afzender betrouwbaar is.

Controleer uw domein SPF-recordinstellingen

Controleer de instellingen van de SPF-record van het domein om te zien of de e-mailserver is toegestaan. SPF staat voor Sender Policy Framework, mocht je het vergeten zijn. Gmail gebruikt dit e-mailverificatiemechanisme om pogingen om afzenderadressen te vervalsen te detecteren.

Gmail waarschuwt u voorzichtig te zijn als de afzender e-mailsoftware van derden gebruikt om berichten te verzenden via een SMTP-server die niet is goedgekeurd in de SPF-record van het domein.

Dit komt vaak voor wanneer Gmail-gebruikers een e-mailsoftwareoplossing gebruiken om toegang te krijgen tot hun accounts. In plaats van de Gmail-server te gebruiken, gebruikt dat programma de server van zijn ISP om de berichten te verzenden. Het probleem is dat de server van uw ISP geen specifiek SPF-record heeft waarmee deze namens gmail.com e-mails kan verzenden. Daardoor lijkt de communicatie verdacht.

Er zijn twee mogelijkheden om dit probleem op te lossen:

  • Berichten verzenden met een browser die is aangemeld bij mail.google.com.
  • Wijzig de instellingen van uw e-mailsoftware om smtp.gmail.com te gebruiken voor verzending. Zie E-mails verzenden vanaf een ander adres of alias voor aanvullende informatie over het gebruik van de SMTP-servers van Google.

Ga voor meer informatie naar Google Support en zoek Zorg voor e-mailbezorging en vermijd spoofing.

Uw domein verifiëren via DKIM

Als je een aangepast domein gebruikt, probeer dan ook DKIM te gebruiken om het te verifiëren. Dit zou hopelijk moeten voorkomen dat de melding verschijnt.

DomainKeys Identified Mail (DKIM) is een acroniem voor DomainKeys Identified Mail. Deze e-mailbeveiligingstechniek zorgt ervoor dat er niet met berichten wordt geknoeid of dat ze worden gewijzigd tijdens het transport van de server van de afzender naar de server van de ontvanger.

Stel DKIM in om e-mailspoofing te voorkomen op Google Support voor meer informatie.

Maak een filter voor die afzender

U kunt een speciaal filter instellen om de waarschuwing uit toekomstige berichten te verwijderen als u de afzender kent en vertrouwt.

  1. Open Gmail en klik op de aanstootgevende e-mail.
  2. Om het menu te openen, klikt u op de drie stippen en kiest u een filterbericht zoals dit.
  3. Selecteer Filter maken in het vervolgkeuzemenu.
  4. Vink Nooit aan of maak een aparte categorie voor vergelijkbare e-mails.

Koppelingen uit handtekening verwijderen

Verwijder alle links uit uw e-mailhandtekening en kijk of het probleem verdwijnt. Links in het handtekeningblok kunnen worden gelabeld als spam, als herinnering.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Leer hoe u de Netflix-sitefout kunt verslaan

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.