Menu

Gmail: dit bericht is waarschijnlijk ongevraagde e-mail 550-5.7.1

E-mailservers kunnen moeilijk te beheren zijn, en dit is over het algemeen te wijten aan ernstige anti-spam-inspanningen op de e-mailservers van andere mensen, en niet aan een probleem aan uw kant.

Google lijkt behoorlijk krachtig te zijn in het weigeren van e-mail van servers waarvan ze vermoeden dat ze spammen, en ik neem het ze niet kwalijk - ze hebben veel spam te verwerken.

Vanwege deze strenge anti-spam-inspanningen kunt u echter geen e-mail meer naar de servers van Google verzenden zonder het risico te lopen dat uw server op de zwarte lijst komt te staan. Zelfs geldige e-mail, zoals een abonnement of bevestigingsbrieven voor het aanmaken van een gebruiker, lijkt een risico te zijn, en als je eenmaal bent geblokkeerd, kun je weinig meer doen om jezelf te deblokkeren.

Zowel Gmail-gebruikers als gebruikers van uw e-mailserver kunnen hierdoor ernstige hinder ondervinden.

Mijn eigen e-mailserver is onlangs uitgeschakeld, dus telkens wanneer ik een e-mail naar Gmail probeer te sturen, krijg ik een waardeloze foutmelding die (ten onrechte) beweert dat mijn bericht "ongevraagde e-mail" is:

De oorzaak van het probleem

Een enkele klantwebsite lijkt het probleem te hebben veroorzaakt door bevestigingsmails te sturen voor abonnementen op mailinglijsten. Het aanmeldingsformulier op de website van deze klant lijkt het doelwit te zijn van spammers die zich regelmatig abonneerden op willekeurige e-mailadressen.

Een op Drupal gebaseerde website met een eenvoudsmodule was de problematische site. Simplenews lijkt een fout te hebben doordat het niet controleert of de inzending authentiek is. Het zou op zijn minst moeten voorkomen dat gebruikers zich tweemaal op dezelfde e-mail abonneren totdat ze een bevestiging hebben ontvangen; in plaats daarvan lijkt het erop dat het dezelfde e-mail steeds opnieuw verzendt wanneer iemand deze via het inschrijvingsformulier invoert.

Het is best moeilijk om abonnementsformulieren veilig te bewaren. Mensen kunnen vaak gewoon proxyservers gebruiken om tijdelijke bans te vermijden, zelfs als fail2ban correct is geïnstalleerd, dus dit is absoluut het moeilijkste probleem dat ik heb gezien tijdens mijn persoonlijke SMTP-reis.

Andere e-mailservers worden agressief geblokkeerd door Gmail. Het zou veel redelijker zijn geweest als ze de schuldige een tijdelijk verbod hadden opgelegd; hele servers mogen niet worden verbannen. In mijn geval stuurde de klant service-e-mails vanaf een enkel adres, zoals noreply@example.com, dus het blokkeren van deze afzender was alles wat ze moesten doen.

Hoe het probleem op te lossen?

U zult waarschijnlijk de oorzaak van het probleem moeten aanpakken en afwachten. In mijn geval hoefde ik maar een paar weken te wachten nadat ik het met spam geteisterde abonnementsformulier had gerepareerd en na die tijd kon ik weer e-mail naar Gmail-adressen sturen.

In de tussentijd kunt u sites gebruiken zoals www.senderscore.org, die een gratis rapport biedt in ruil voor aanmelding. Ik vind het een beetje vervelend dat je je moet aanmelden.

Daarnaast is er postmaster.google.com. Het eigenaardige van Google Postmaster is dat wanneer u voor het eerst een account aanmaakt, er geen gegevens beschikbaar zijn; in plaats daarvan wordt u begroet met het bericht:

Ik weet niet zeker wanneer het zal verschijnen, maar ik wacht nog steeds, en het is al vele weken geleden dat ik mijn domeinen heb gevalideerd. Ik weet niet zeker of ik meer tijd wil besteden aan het uitzoeken hoe ik de postmaster.google.com-dingen kan laten werken nu ik het probleem heb opgelost - misschien moet ik gewoon wachten - ik ben niet zeker wat er aan de hand is.

Als u al een TXT-record in uw DNS heeft en een domeinnaam moet bevestigen met Google Postmaster Tools, hoeft u alleen de aangiften te scheiden met een regeleinde:Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-HANDMATIG OPLOSSEN VAN OUTLOOK GEEFT EEN OFFLINE WERKENDE FOUT WEER

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.