Menu

Gmail 69585 bounces en wat ze betekenen

Heb je ooit een bounce ontvangen na het verzenden van een e-mail met een 69585 bounce-code die een URL van Gmail vermeldt? In het bijzonder een bounce-bericht dat luidt:

Het bericht dat je naar john@smith.com hebt gestuurd, is afgewezen. Zie de technische details hieronder voor meer informatie. KRIJG MEER INFORMATIE

De reactie was als volgt:

Het bericht is afgewezen. Ga voor meer informatie naar https://support.google.com/mail/answer/69585.

Gmail biedt een irrelevante URL

Je zult zien dat de Gmail-URL voor aanvullende informatie over de 69585-bounce een URL is die geen informatie bevat over de 69585-fout:

https://support.google.com/mail/answer/6596?visit id=1-636469950368928843-4158290028&rd=1

Het verklaart niets over de 69585 bounce. Dus, wat is werkelijk de situatie?

We weten niet zeker waarom Google de uitlegpagina voor de bouncecode 69585 heeft verwijderd, maar het impliceerde dat de e-mail werd geblokkeerd op weg naar buiten het Google-netwerk. De e-mail heeft nooit de server bereikt die is gekoppeld aan het opgegeven e-mailadres. In tegenstelling tot de meeste bounces, die worden geblokkeerd door de ontvanger, is een 69585 bounce een preventieve blokkering van Google omdat Google van mening is dat de e-mail die u probeert te verzenden spam is.

Onze bevindingen van de 69585-fout

Volgens onze gegevens is de meest voorkomende reden voor een 69585-bounce dat de e-mail een URL bevat die is geïdentificeerd door het Google Safe Browsing-programma of door Gmail. Het is mogelijk dat een URL is gemeld door Gmail maar toch in orde lijkt te zijn in een Safe Browsing-controle.

De op één na meest voorkomende reden is dat Google met veel vertrouwen heeft besloten dat de e-mail spam is op basis van de tekstinhoud. Dit geldt zelfs als er geen URL's in de e-mail staan.

Deze informatie is gebaseerd op de bevindingen van onze systeembeheerders. De beste uitleg vonden we hier rechtstreeks van Google:

Het volgende is het relevante deel van de toelichting:

Voor alle duidelijkheid: het probleem dat in deze thread wordt benadrukt, doet zich voor wanneer @gmail.com-gebruikers proberen een e-mail te sturen naar een groot aantal ontvangers (in sommige situaties een groot aantal ontvangers) en hun uitgaande bericht wordt door ons systeem geblokkeerd en nooit afgeleverd. Gebruik het zoekvak bovenaan om een relevantere thread te vinden als u bij deze thread bent beland en dit niet uw probleem is.

Dat gezegd hebbende, zal dit gedrag in sommige gevallen nog steeds voorkomen. De gratis versie van Gmail was nooit bedoeld om zakelijk te worden gebruikt of om regelmatig e-mails naar grote groepen mensen te sturen. Als u dit probeert te bereiken, raden we Google Groups of Google Apps for Work aan (als u een bedrijf bent). Met Google Discussiegroepen kunnen ontvangers zich aanmelden, zodat u geen spam verzendt, en Google Apps for Work helpt u professioneler en betrouwbaarder in contact te komen met uw klanten.

Realtime 69585-gegevens in GMass

Hier is een live datafeed van hoeveel 69585 bounces GMass de laatste tijd heeft gemaakt tijdens het verzenden van e-mails via de Gmail- en Google Workspace-accounts van klanten, gewoon voor de lol. GMass verzendt elke dag ongeveer 5 miljoen e-mails voor ongeveer 10.000 gebruikers per dag.

cURL-fout 28: na 5000 milliseconden is er een time-out opgetreden voor de bewerking en zijn er 0 bytes ontvangen.

Wat moet je doen als je een mail merge verstuurt en je krijgt 69585 bounces?

  1. Isoleer het inhoudsprobleem dat de 69585-fout veroorzaakt. Wijzig de tekst van uw e-mail en stuur deze naar een van uw ontvangers om te zien of u dezelfde bounce krijgt. Als je dat niet doet, ben je waarschijnlijk op het antwoord gestuit.
  2. Deze bounces worden door GMass geclassificeerd als "blocks", zodat u met slechts een paar klikken een follow-up naar ze allemaal kunt sturen. U hoeft niet alle 69585 bounces handmatig te doorlopen om erachter te komen wie uw e-mail heeft gekregen en wie niet.
  3. Uw Gmail-account verbinden met een e-mailverzendservice van derden, zoals Sendgrid of JangoSMTP, is een andere manier om de beperkingen van Gmail te omzeilen. Als u dit doet, kunt u bijna oneindig veel e-mails verzenden zonder bang te hoeven zijn een 69585-bounce of een over-limit bounce te ontvangen.

Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-Fix Microsoft Access Database Error 2950 met 3 eenvoudige methoden

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.