Menu

Geblokkeerde of verstopte spuitopeningen van de Epson-printkop oplossen?

De meeste Epson-printers worden tegenwoordig geleverd met een permanente printkop die een betere kwaliteit en duurzaamheid biedt dan een eenmalige printkop. De permanente printkop heeft echter ook zijn nadelen.

Het grootste probleem doet zich voor wanneer deze printkop verstopt raakt. Een paar gebruikers begonnen zelfs de slechte afdrukkwaliteit te wijten aan cartridges van derden, inktkwaliteit, wisselen van inkttype, enzovoort. Om de kwaliteitsproblemen op te lossen, probeerde iemand terug te schakelen naar een Epson-cartridge.

Als de nieuwe Epson-cartridge de oplossing voor het probleem is, had de persoon bij Epson moeten blijven. Maar als de nieuwe cartridge het probleem niet oploste, zou de persoon concluderen dat het hervulproces de printer niet lukte.

De meesten van u vragen zich misschien af ​​waarom de printers van Epson zo gemakkelijk verstopt raken en hoe een nieuwe cartridge het probleem kan oplossen. Welnu, er zijn hoofdzakelijk drie factoren achter verstopping.

  • Vanwege vuil, vezels en andere vreemde voorwerpen
  • Vanwege gedroogde inkt
  • Aanwezigheid van luchtbellen

Van de genoemde worden de luchtbellen zo vaak aangetroffen als een verstoppingselement. De luchtbel vormt zich meestal als u overschakelt naar een nieuwe inkt, een cartridge vervangt of schommelingen in de kamertemperatuur ervaart.

Methoden om geblokkeerde of verstopte spuitkanaaltjes van de Epson-printkop te repareren

1) Begin met preventie:

Een van de beste technieken voor het ontstoppen van verstopte of verstopte spuitopeningen van de Epson-printkop is voorkomen. Zorg ervoor dat de inktniveaus nooit laag worden. Als u de inkt laat vallen of uitgeput raakt, raken zowel de cartridge als de printkop vol met lucht.

Terwijl u een cartridge probeert bij te vullen, kunt u een injectiespuit gebruiken om de lucht uit de uitlaat van een cartridge te zuigen totdat u merkt dat de inkt eruit komt. Eventueel kunt u aan elke 100 ml inkt een oplossing toevoegen om uitdroging te voorkomen.

2) Implementeer ingebouwde reiniging:

In dit proces kunt u de ingebouwde "printkop reinigen" twee keer laten draaien, dan 4-6 uur wachten en herhalen. Het proces wordt meestal drie keer herhaald voordat het wordt beëindigd. Als de techniek werkt, kunt u het stempelkussen eenvoudig reinigen en voorkomen dat inkt op de printkop uitdroogt.

Het andere dat u kunt doen, is inktkussens reinigen. Dit werkt ook voor geblokkeerde of verstopte problemen met de spuitopeningen van de Epson-printkop.

3) Pas positieve druk toe:

Een beetje positieve druk helpt om de luchtbellen weg te vagen. Als u een hervulbare cartridge gebruikt, is het eenvoudig om de navulopening los te koppelen. Terwijl u de bovenkant van een cartridge opent, zal de opwaartse lucht een lichte druk uitoefenen om de inkt naar beneden te duwen en zo luchtbellen naar boven te verplaatsen. In het geval van opnieuw gevulde OEM-cartridges kunt u de afdichtingstape verwijderen om het boorgat te openen.

Deze specifieke methode voor verstopte of verstopte spuitmonden van de Epson-printkop zorgt voor een kleine neerwaartse druk op de cartridge. Daarna kunt u de cartridge een nacht in de printer laten zitten. Later kunt u de resultaten bekijken en kijken of er meer stappen nodig zijn of niet.

4) Gebruik een natte handdoek:

Wanneer geblokkeerde of verstopte spuitopeningen van de Epson-printkop worden veroorzaakt door opgedroogde inkt, kunt u een natte handdoek gebruiken om de gedroogde inkt te verzachten. Vervolgens moet u de stekker van de printer uit het stopcontact halen terwijl u de printkop ontgrendeld houdt.

Leg daarna een natte papieren handdoek, gedrenkt in heet water of reinigingsoplossingen, in het midden van de printer. Ten slotte kunt u de printkop over de handdoek schuiven en de printkop een paar uur op het vel laten rusten.

5) Probeer de printkop door te spoelen:

Als u een rigoureuze procedure wilt proberen voor geblokkeerde of verstopte spuitopeningen van de Epson-printkop, dan kunt u deze proberen. Deze methode verwijdert de luchtbellen en het vuil in de printkop door deze met vloeistof te spoelen.

Neem een ​​spuit vol vloeistof en duw de vloeistof door de kegelvormige inktinlaat. Hoewel sommige inktinlaten in een spuit passen, heeft u dus geen speciaal gereedschap nodig. Het wordt aanbevolen om een ​​slangetje te gebruiken om verbinding te maken met de spuit. Onthoud dat deze methode het inktkussen kan overstromen.

6) Professionele reiniging:

Soms werkt het doorspoelen van de printkop niet en moet u de printkop eruit halen en reinigen. Nadat u de printkop met succes hebt verwijderd en verwijderd, laat u deze een paar uur in de reinigingsoplossing weken.

Open met behulp van een hogedrukstomer de spuitmonden en blaas het vuil weg. Verwijder ten slotte met een ultrasone reiniger de verstopte deeltjes en opgedroogde inkt.

Ik hoop dat de gids effectief helpt bij het reinigen van verstopte of verstopte spuitopeningen van de Epson-printkop.Neem bij problemen contact met mij op met Epson Bellen Nummer. U komt uit België, neem dan contact op met Epson Bellen Nl.

U kunt ook meer lezen:-Hoe PayPal-foutcode 10002 te repareren?

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.