Menu

Een frauduleus Gmail-account melden

Onze oorlog tegen ongevraagde commerciële communicatie (UCC), ook wel bekend als spammails, is nog lang niet voorbij. Hoewel e-mailserviceproviders filters hebben om dergelijke e-mails te scheiden, veranderen de spammers of hackers achter hen voortdurend de e-mailadressen van waaruit dergelijke e-mails worden verzonden. Als gevolg hiervan hebben spamfilters moeite om deze berichten te detecteren en naar de spambox of map te verplaatsen.

Phishing-e-mails lijken afkomstig te zijn van een financiële instelling of een andere gerenommeerde organisatie, maar ze bevatten links naar legitiem ogende maar frauduleuze websites die proberen persoonlijke informatie of geld te stelen.

Sommige spammers doen zich zelfs voor als gerenommeerde bedrijven, productfabrikanten of dienstverleners. We hebben onlangs een e-mail ontvangen met een "ernstige waarschuwing" met betrekking tot ons YouTube-account!

Voor dergelijke valse communicatie kunt u afzonderlijke filters instellen in uw e-mailaccounts. Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird hebben bijvoorbeeld beide mogelijkheden om e-mails als spam te markeren.

Bovendien kunt u contact opnemen met Google als u UCC- of spam-e-mails van een Gmail-ID ontvangt. Google zou passende maatregelen nemen op basis van de inhoud van de klacht, inclusief eventuele schendingen van het beleid en de servicevoorwaarden. Zo meldt u een fictief Gmail-account.

1. Ga Naar https://support.google.com/mail/contact/abuse?hl=nl.
 
2. Geef het e-mailadres op waarop u de spammail heeft ontvangen.
 
3. Deel het volledige Gmail-adres van de persoon die u de e-mail heeft gestuurd.

4. Voeg de e-mailheaders van het bericht toe. Klik in Gmail op de pijl-omlaag naast de antwoordknop en selecteer 'Origineel weergeven' om de e-mailheaders te krijgen. Kopieer en plak de tekst in het vak bovenaan de pagina.

A. Outlook: Ga naar Outlook en open het. Open de e-mail waarvan u de kopteksten wilt zien. Selecteer vervolgens Bestand en vervolgens Eigenschappen. In het vak 'Internet headers' verschijnen de headers.

B. Mozilla Thunderbird: Open de e-mail waarvan u de headers wilt zien. Selecteer vervolgens Bekijken en vervolgens Berichtbron. In een nieuw venster verschijnen de koppen.

C. Open de e-mail waarvan u de koppen wilt zien in Apple Mail. Selecteer Bekijken, dan Bericht en tenslotte Alle kopteksten. In het venster onder je inbox verschijnen de koppen.

5. Deel de originele onderwerpregel van het dubieuze bericht.
 
6. Deel de inhoud van het twijfelachtige bericht (plak de hele tekst van het bericht in de daarvoor bestemde ruimte op de bovenstaande link).
 
7. U kunt ook andere aanvullende informatie in het tekstvak delen.
 
8. Selecteer ja, als de e-mail die u heeft ontvangen, afkomstig lijkt te zijn van iemand die zich voordoet als Google.
 
9. Dien UW Klacht in.

Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Gmail Bellen.

Je bent ook Lees meer:-BEWERK UW INSTAGRAM-POST NIETS

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.