Menu

De beste manieren om Gmail-fout op te lossen bij het verbinden van Apple ID

Bij een poging om in te loggen bij iCloud, iTunes of de Apple Store op een iPad, iPhone of Mac, krijgt de meerderheid van de gebruikers de foutmelding 'verificatie mislukt'. Verificatie mislukt, volgens het bericht. Het geeft aan dat er een probleem is met het verbinden met de Apple ID-server.

Veel iOS- en macOS-gebruikers zien dit verificatieprobleem wanneer ze iTunes of de Apple Store proberen te openen of te gebruiken. Dit probleem doet sommige gebruikers denken dat hun Apple ID-gebruikersnaam of -wachtwoord onjuist is. Het is belangrijk om te benadrukken dat het ongelooflijk authentiek is; Apple ID is niet betrokken. Andere factoren, zoals lage netwerksignalen, kunnen deze fout veroorzaken. Het is een gloednieuw probleem. Als u vanwege dit probleem geen toegang kunt krijgen tot alle Apple-services zoals iCloud, iTunes of de Apple Store, leggen we in dit bericht uit hoe u dit kunt oplossen.

Om te zien of uw probleem is opgelost, moet u de instructies met betrekking tot de test in stappen volgen. Dus, hier zijn enkele suggesties voor het oplossen van de Apple ID-verbindingsfout:

Onderzoek het systeem van Apple om er zeker van te zijn dat Apple-servers niet de oorzaak van het probleem zijn.

Controleer of uw wifi-verbinding werkt of niet:

U moet verbinding maken met uw mobiele datanetwerk of een ander wifi-netwerk proberen.

Stel dat u eerder een Apple-product bezat, zoals een iPod, Mac of iPad, dat een verificatiecode genereerde die u op een ander apparaat moest invoeren. Je hebt een Apple ID gebruikt om toegang te krijgen tot volledige Apple-services of een service waarvoor meerdere Apple ID's nodig zijn. U moet een instelling voor Automatisch datum en tijd maken.

Start uw Apple-apparaat opnieuw op.
Log uit bij de Apple ID in de instelling en log opnieuw in.

Controleer uw internetverbinding:

U moet ervoor zorgen dat uw Apple-apparaat is verbonden met internet. U hebt de mogelijkheid om een Wi-Fi-netwerk of een mobiele service te gebruiken. Controleer of uw gadget correct is verbonden met internet. Het is veel te simpel voor jou. Open gewoon een webbrowser en typ macreport.com in de adresbalk. Is deze website open of niet? Als het wordt geopend, gaat u verder met de volgende stap. Als het veld niet leeg is, is er een probleem met de verbinding.

Start uw apparaat opnieuw op:

Start uw apparaat opnieuw op; het is een eenvoudige maar effectieve oplossing. Het kan u helpen uw probleem op te lossen. De volgende stappen laten u zien hoe u uw Apple-apparaat opnieuw kunt opstarten.

Op een iPhone X, 11 of hoger model, of een iPad met Face ID, houdt u het volume omhoog en de zijkanten tegen elkaar totdat u de uitschakelschuif ziet. Verplaats vervolgens de schuifregelaar naar de andere kant. Het duurt een minuut om het proces te voltooien. Herhaal vervolgens het proces om het in te schakelen.

Modellen van iPhone en iPad met een Home-knop: Houd de bovenste en onderste knoppen ingedrukt totdat de uitschakelschuifregelaar verschijnt. Het zal ook tijd en moeite kosten om te voltooien.

Om een Mac opnieuw op te starten, gaat u naar het Apple-menu en selecteert u de optie Opnieuw opstarten.

Wordt het apparaat bijgewerkt?

Je hebt gecontroleerd of je apparaat up-to-date is of niet. Als uw apparaat niet up-to-date is, kunt u het snel bijwerken naar de nieuwste versie van iOS-, macOS- of iPad OS-software.

Als u een iOS-apparaat gebruikt, gaat u naar Algemeen > Apparaatinstellingen > Software-update. Als daar updatesoftware beschikbaar is, installeer dan de update door de instructies op het scherm te volgen. Sluit uw apparaat aan op uw computer om het bij te werken. Als u automatisch wilt updaten, gaat u naar Instellingen, vervolgens Algemeen en vervolgens Software-update.

Als u een Mac gebruikt, gaat u naar het Apple-menu en selecteert u System Leading Software Update als er een beschikbaar is. Volg de instructies op het scherm om de bijgewerkte software te downloaden en uit te voeren.

Codeverificatie:

U ontvangt een verificatiecode die u helpt bij het inloggen. Als u veel apparaten heeft, kunt u dit op een Apple-apparaat doen. De stappen zijn als volgt:

Controleer of uw Apple ID op andere apparaten wordt gebruikt.
Zorg ervoor dat uw apparaat is gekoppeld aan een betrouwbaar wifi-netwerk.

U kunt een verificatiecode maken vanaf uw andere apparaten:

Ga naar instellingen, voer vervolgens uw naam, wachtwoord en beveiliging in en ontvang vervolgens de verificatiecode.

Ga naar het Apple-menu, selecteer Systeemvoorkeuren en selecteer vervolgens Apple ID. Daarna gaat het proces verder naar beveiliging, waar het wachtwoord wordt geverifieerd.

Controleer VPN-service:

Als uw apparaat is gekoppeld aan de VPN-server, moet u deze loskoppelen en vervolgens opnieuw verbinden:

Als u een iOS-apparaat gebruikt, gaat u naar de apparaatinstellingen en schakelt u VPN of Algemene en VPN-instellingen uit. Als je een Mac gebruikt, ga dan naar het Apple-menu, vervolgens voorkeuren stelen, open vervolgens het netwerk en verbreek de verbinding met de VPN-server als je een applicatie gebruikt om verbinding te maken, en controleer vervolgens de instellingen van andere applicaties om de verbinding met het systeem te verbreken.

Als er antivirussoftware op uw apparaat is geïnstalleerd, schakelt u deze uit en probeert u het opnieuw.

We hopen dat een van deze suggesties u kan helpen uw probleem met de foutmelding Verificatie mislukt op te lossen. Als je nog steeds problemen hebt nadat je alle bovengenoemde oplossingen hebt geprobeerd, neem dan contact op met de klantenservice van Apple. Aanbieding van het bedrijf Apple:Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via Bellen Gmail Nederland.

Je bent ook Lees meer:-Amazon Prime Video Review: is het het geld waard?

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.